Отритнат от Братя Галеви отнесе присъда за хулиганство

Йордан Стамболийски-Мелчето призна, че е виновен за меле в автомивка, в което за пръв път в живота си отнесе пердах

DenNews.bg
22.11.2010
размер на текста:

Един от известните дупнишки рецидивисти Йордан Стамболийски, който в близкото минало гравитираше около братя Галеви, известен повече с прякора Мелчето, бе осъден за едро хулиганство и ще трябва да плати 1 500 лева.
Това стана на заседание, председателствано от съдия Ели Скоклева и на което Мелчето се призна за виновен за мелето в една от автомивките в Дупница на Трифон Зарезан тази година, без да има възражения за наложените му наказания.
Делото бе образувано по повдигнато от прокуратурата в Дупница обвинение срещу Мелчето за нападение и побой в една от автомивките в Дупница срещу жп депото.
През нощта на 1-и февруари група от около 30-ина мъже смляха от бой Мелчето. Той бе настанен в хирургично отделение на общинската болница с комоцио, с няколко шева на главата и охлузни рани по цялото тяло. Часове след жестокото меле, разразило се в автомивка на изхода на града за Благоевград, Мелчето твърдеше, че не помни нищо за побоя. Свидетели, дали показания в полицията, твърдяха, че при влизането си в двора той е нападнал с голям нож
един от празнуващите там и за малко е щял да му пререже гърлото. Това била и причината всички да скочат и да се включат в мелето.
Версията на Мелчето бе, че към 22 часа вечерта си тръгнал и когато минал покрай автомивката видял, че вътре има празнуващи. Решил да провери дали там не е и някой негов познат и слязъл от колата.
Когато тръгнал да влиза вътре, чул някой да казва: „Е’ах ви у борците, свърши вашата”. Видял как празнувщите извадили тояги, лопати и желязо и го нападнали. Той твърдеше още,че след това се събудил в хирургично отделение и бил вече на легло.
Тогава Мелчето бе категоричен, че ще заведе дело срещу биячите си и няма да им прости.
Срещу неговата версия за мелето застанаха 10 свидетели, които дадоха показания в полицията. В тях всички разпитани твърдяха, че до боя се е стигнало, след като Стамболийски извадил от колата си нож и за малко щял да пререже гърлото на един от собствениците на автомивката. Причината за тази агресия бил отказът да го пуснат вътре при празнуващите с думите: ”Ти нямаш работа тук, всички сме само млади хора”. Нахалството му било причината всички да скочат за да го укротят. Пак според техните показания, Мелчето бил много пиян, но понесъл всички удари, без да падне на земята. Само за броени минути пред автомивката спрели 5 патрулни коли, за да да бъдат разтървани участниците в мелето.
Въпреки уверенията на Мелчето, че не е направил нищо срещу него бе образувано досъдебно производство по член 325 от Наказателния кодекс. Според този текст, който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.
Името на Йордан Стамболийски нашумя за последно през 2006-а година, когато бе подсъдим по обвинение за изнасилване на непълнолетно момиче от София, дошло на гости на баба си в Дупница. Въпреки, че бе хванат в леглото с момичето, по-късно то смени показанията си и обяви, че доброволно е правило секс с него. Така всички събрани в досъдебното производство доказателства отпаднаха в съда и Мелчето бе оправдан, а срещу момичето прокуратурата повдигна обвинение за лъжесвидетелстване.
Иначе Йордан Стамболийски е клиент на полицията още от детските си години, когато като ученик в ОУ”Кирил и Методий”, се подвизавал в така наречената група „Малчика”, наречена на улицата на която живее. Прякорът си носи от онова време заради пристрастността си към сиропираните сладкиши с това име и заради доста здравата си физика още от дете.
Известно време в миналото гравитираше и около гардовете на Пламен Галев. В Дупница се коментираше, че е отритнат от тези среди именно заради случая с изнасиленото момиче. От 2005 г. той изчезна от общественото полезрение.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети