Процес за убийство в София отложи делото за обида срещу Галеви

Пламен Галев обяви в съда в Дупница съветникът от „Атака” Милен Попов за най-големия жалботодател в държавата

Даниела Методиева
02.11.2010
размер на текста:

Ангел Христов, защитникът му Александър Райнов и Пламен Галев преди влизане в съдебна зала. Снимки: dennews.bg

Ангажимент в процес за убийство в Софийски градски съд на адвоката на Пламен Галев- Емил Велинов отложи за пореден път делото за обида срещу братя Галеви, което се води от двамата съветници от „Атака” Милен Попов и Методи Стойнев за определението "идиоти".
Пламен Галев обяви пред съдия Скоклева на днешното заседание, че държи неговият защитник да присъства, тъй като показания като свидетел трябваше да даде изпълнителния директор на местната кабелна телевизия „Рила ТВ” Александър Цегриловски.

Ищците Милен Попов и Методи Стойнев бяха без адвоката си Антон Сираков.


Съдията по делото Ели Скоклева се съобрази с това искане от страна на подсъдимия, но обяви, че на следващого заседание ще назначи служебен защитник на Галев без значение дали адвокатът му Емил Велинов има причина за отсъствие, и ще постанови присъда. На предишното заседание на 28-и октомври, когато защитникът на Пламен Галев отсъства заради заболяване и делото бе отложено, съдия Скоклева го обвини директно в умишлено бавене на процеса.
Преди заседанието по делото за обида днес, подсъдимият Пламен Галев размени няколко реплики с атакистите и обяви Милен Попов за най-големия жалботодател в държавата, който има навика да влиза на ден най-малко пет пъти в съда по такива дела. Галев и Ангел Христов препоръчаха на Милен Попов да насочи усилията си като млад мъж в друга посока и да си намери жена, вместо да се занивама със съдилища.
На днешното поредно заседание по делото за обида присъства защитникът на Ангел Христов адвокат Александър Райнов, който обърна внимание на факта, че неговият колега може също да поиска да изслуша свидетелят Александър Цегриловски и също поиска делото да бъде отложено.
Двамата ищци- общинските съветници Милен Попов и Методи Стойнев също бяха без своя адвокат Антон Сираков, но обясниха още преди заседанието, че ще се представляват сами.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети