Сънчо открадна носии посред нощ от селска музейна сбирка

Известният с богато досие от кражби Васил Йорданов от две седмици е в ареста за грабеж

Даниела Методиева
02.11.2010
размер на текста:

Този път Сънчо се спрял на експонати от музейната сбирка в родното си село Мламолово. Снимка: Пресцентър МВР

22-годишният криминално проявен Васил Йорданов, известен повече с атрактивния си прякор Сънчо, е откраднал носии от музейна сбирка в родното си бобовдолско село Мламолово. За новия подвиг на местния апаш, който вече втора седмица е в ареста за грабеж, станало ясно едва вчера, когато полицаите разнищили поредния случай на кражба.
В богатото иначе криминално досие на Сънчо, този път неговото внимание било привлечено от две женски носии, елек от детска носия, декоративни цървули и 9 монети. Вещите били откраднати от музейната сбирка на село Мламолово за времето от 17 август до 27 октомври. Кражбата е била заявена в полицията в Бобов дол на 27 октомври, а при последвалите оперативно издирвателни мероприятия и проведени процесуално следствени действия служителите на реда са установили, че извършителят на деянието е местният Васил Йорданов- Сънчо.
По време на разпитите Сънчо си признал, че е отнел експонатите от музейната сбирка в родното си село, след като разбил вратата на помещението. След това Сънчо проучил пазара на този вид стоки и ги продал за 35 лева на търговец от село Усойка. Експонатите вече иззети от новия им собственик с протокол за доброволно предаване, обясниха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
За случая е уведомена Районната прокуратура в Дупница, а работата по случая продължава полицията в Бобов дол.
Жители на село Мламолово обясниха, че Сънчо е пословичен с кражбите. Неговото досие е доста богато, но той попаднал в затвора едва, след като откраднал камион, собственост на бивш полицай от селото. В актива на Сънчо има и кражба на пуйка от двор в една от къщите в село Мламолово.
Прякорът си Сънчо 22-годишният Васил Йорданов наследил от баща си Йордан, който имал навика често да се черпи солидно в местните кръчми, след което да заспива по масите.  

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети