Двустранна бронхопневмония прати кмета на Дупница в болнични

Отсъствието на Атанас Янев е причина за отлагане на насрочената за днес среща с учителите заради бавеното на заплатите им

Даниела Методиева
02.11.2010
размер на текста:

Двустранна бронхопневмония накара кмета на Дупница Атанас Янев да излезе в болнични. Пред dennews.bg градоначалникът обясни, че не е в болница, у дома си, правят му инжекции и му остават още пет, преди да приключат процедурите по лечението на този етап.
Болничния на Атанас Янев се оказва причина днешната среща между него и учителите заради бавенето на заплатите няколко месеца, да се отложи. Тя трябваше да се състои днес от 14 часа в кабинета на градоначалника, като в нея трябваше да участват представители на учителския синндикат към КНСБ.
Все още е под въпрос и срещата на кмета с учителите от детска градина Калина, които миналата седмица също внесоха декларация за предстоящи стачни действия и поискаха среща на 4-и ноември.
След справка, извършена от синдикатите стана ясно, че министерство на образованието превежда парите за учителските заплати навреме, но те се бавят по вина на общината. Все още не са изплатени и парите от диференцираното заплащане, както и за работното облекло за миналата година.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети