Дясната ръка на Цветанов преряза лентата на магазин в родното с. Стоб

Зам.-министър Веселин Вукчов получи бонбон за сладък ден вместо ресто от 5 ст.

Десислава Панайотова-Янкова
18.11.2010
размер на текста:

Веселин Вучков (вторият отляво) е гордост за с. Стоб. Снимка: dennews.bg

Дясната ръка на вътрешния министър Цветан Цветанов Веселин Вучков прекрачи прага като първи клиент на новооткрития магазин в родното си село Стоб, община Кочериново. От щандовете с многобройни стоки той си избра бутилка минерална вода, а вместо ресто от 5 стотинки получи бонбон и пожелание за сладък ден.
Отец Димитър Стойчев отслужи водосвет за здраве, а събитието се превърна в истински празник за местните жители, не само заради възможността да се ръкуват с известният си съселянин, но и защото в новия магазин ще имат възможност да пазаруват на по-достъпни цени.
За това обещание даде председателят на Централният кооперативен съюз Петър Стефанов, както и председателят на организацията в селото Аспарух Василев.
Стефанов връчи на новооткрития магазин сертификат за качество под номер 663, а шефът на областната структура пък подари икона на Свети Иван Рилски.
„Нашият съюз има дълга история, започнала преди 120 г., но това че и в момента към нас се присъединяват млади хора означава че имаме и бъдеще. В страната вече има 664 магазина, като този тук е 663-ия”, обясни Стефанов.
Всъщност новата придобивка за предимно възрастното население на селото е реализирана благодарение на зам.-министър Вучков. Той отишъл като гражданин в централата на съюза и подал заявка за родното си село. И на откриването днес той изтъкна, че присъства не като министър, а като човек роден и израснал в Стоб.
Присъстващите медии не само че не дадоха въздух на министър Вучков с въпроси, но и изнервиха местните баби, които се изчакаха в съседния клуб на пенсионера, където бяха приготвили за своя виден съселянин трапеза с домашни баници и сладки.
Сред гостите бяха и лидерът на ГЕРБ-Кочериново Румен Янакиев, кметът на с. Стоб Костадин Катранджиев, общинските съветници Илинка Вучкова и Татяна Андонова. А по случайност през площада с колата си мина и надеждата за изборна победа на ГЕРБ на следващите избори адвокат Калин Везенков.

Снимки от откриването вижте в рубриката "Денят в снимки"


 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети