Авария прекъсна отоплението на община Сапарева баня

Десислава Панайотова-Янкова
17.11.2010
размер на текста:

Аварията е точно пред общината. Снимка: dennews.bg

Авария на отоплителната система с минералната вода от Гейзера прекъсна парното на общината, детската градина и училището в Сапарева баня. Вече втори ден улицата пред сградата на общината е разкопана, което затруднява движението на автомобилите. Работници търсят мястото на спукването на една от тръбите, която води затоплената вода към парното на кметството.
„Въпреки неприятностите може да кажем, че аварията се случи навреме. Защото топлото време е на наша страна и щеше да е по-страшно, ако тръбата се беше спукала през зимата”, каза за dennews.bg заместник-кметът Васил Маргин.
Другият успокоителен факт е, че проблемът възниква преди асфалтирането на главната улица. В момента е направено разместване в графика за ремонта на пътя, за да се изчака отстраняването на аварията.
„Новите тръби вече са поръчани и чакаме пристигането им, за да приключи ремонтът и изкопът да бъде затворен”, добави още Маргин.
Все пак общината има готовност да подаде топло към детската градина, ако температурите спаднат и директрорът подаде искане за това.
Сградите на общината, забавачката и училището се топлят от минералната вода на Гейзера, който със своите 104 градуса е най-топлият минерален извор на Балканския полуостров. Към самите парни инсталации на сградите обаче тече обикновена вода, която се загрява от минералната в топлообменник.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети