Блъснат от влак дупничанин успя да подлуди лекари и полицаи

Даниела Методиева
15.11.2010
размер на текста:

49-годишният дупничанин Йордан Георгиев оцеля, след като бе ударен от влак. Щастливецът, който бил пиян до козирката и се отървал само с лека контузия в областта на далака, намерил сили да се пребори с лекарите и сестрите от спешно и хирургично отделение от общинската болница в Дупница и да ги подлуди.
За инцидента, станал малко преди смрачаване вчера разказаха медици, пожелали да останат анонимни. Те получили сигнал от граждани, че мъж блъснат на линията близо да паметника на Барикадите. Веднага на място отишли дежурни медици от спешния център в Дупница и полицаи. Те открили 49-годишният Йордан да лежи до жп линията мъртво пиян. С много усилия го качили на линейката и го закарали в шокова зала, за да му правят всички необходими изследвания. След като станало ясно, че мъжът няма вътрешни кръвоизливи и само нарянавания в областта на далака, медиците решили да му включат система. Изпадналият в алкохолен делириум пациент, който вече бил превъзмогнал уплахата, изскубнал системата и започнал да буйства. Наложило се разтворът да му бъде вливан в присъствие на полицаи, които едвам го удържали. След като процедурата преминала, Йордан Георгиев пожелал да се подпише, че не желае да остава в болница, и си тръгнал.
Лекарите са категорични, че Йордан не е правил опит за самоубийство, а когато се опитвал да пресече жп линията в този участък, който не е обезопасен, не видял идващият влак.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети