Приключи делото за уволнението около секскандала с шефката на пощата в Дупница Наташа Христоскова

Даниела Методиева
12.11.2010
размер на текста:

Димитър Новачки твърди, че всичко се е случило заради приключилата връзка с неговата шефка. Снимки: dennews.bg

Делото за уволнение на 28-годишният служител на пощата в Дупница Димитър Новачки, което нашумя около секскандала с неговата шефка Наташа Христоскова, приключи. На днешното заседание съдът обяви, че ще се произнесе с решение на 26-и ноември за това законосъобразно или не е уволнението на пощальона.
Случаят нашумя, след като в средата на месец май Димитър Ковачки подаде жалба в КТ „Подкрепа” в Дупница за уволнение под натиск от Наташа Христоскова в края на 31-и март тази година.

Според адвокат Божкова не са спазени изискванията на закона във връзка с уволнението на Димитър Новачки. Снимка: dennews.bg

 

Той бил извикан по спешност в кабинета й, където бил и началникът на поделението в Кюстендил Кирил Атанасов. След като бил разпитван от тях в продължение на около час и поволовина за това дали дължи пари и дали някой го заплашва, Кирил Атанасов обяснил на Новачки, че има информация, че животът му е в опасност и трябва да напусне Дупница, защото има образувана преписка за криминално престъпление. Така според твърденията на Новачки, той бил принуден да подаде молба за напускане на 31-и март по взаимно съгласие. Заповедта му била подписана още същия ден и именно това според защитника му адвокат Йорданка Божкова бе изтъкнато пред съда като съмнително и доказващо, че Димитър Новачки е бил подложен на натиск. Тя се позова на факта, че не е изчакан срокът от 7 дни, в който е редно да бъде връчено на Новачки уведомление от страна на Наташ Христоскова, че приема молбата му за напускане по взаимно съгласие и едва тогава да подпише заповедта му за уволнение. Такова уведомление така и не е било представено досега в съда.
Месец, след като Димитър Новачки пусна жалбата си в КТ „Подкрепа” разкри пред медии каква е причината за натиска, на който е подложен. Неговата версия бе, че преди година е приключил връзката си с Наташа Христоскова, която продължила около година и половина и още тогава неговата шефка искала да го острани. Сександалът в пощата в Дупница доби огромни размери и  на 2-и август бе подписана заповедта за уволнение на Наташа Христоскова от нейния началник в Кюстендил Кирил Атанасов. Нейното място бе заето от заместничката му Благовеста Димитрова.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети