Кметът на Бобошево в новия проект на президента

DenNews.bg
11.11.2010
размер на текста:

Кметът на Бобошево Крум Маринов (правият вляво) е в НДК. Снимка: dnevnik

Кметът на Бобошево Крум Маринов ще е част от новото движение на президента Георги Първанов „Алтернатива за българско възраждане”-АБВ.
Маринов е бивш член на ГЕРБ и настоящ кадър на БСП. Той е един от най-приближените хора на червения депутат от Кюстендилска област Мая Манолова, която също е на учредителната среща на АБВ в НДК.
На дебата в НДК стана ясно, че президентският проект няма цел да разцепва БСП и няма да се трансформира в партия. Въпреки това местните председатели и членове на червенията партия от региона все още не смеят да коментират евентуално присъединяване към движението.
„Още не се знае какво ще е детето, за да кажем категорично дали ще го одобрим или не. Рано е да говорим за присъединяване”, коментира членът на ръководството на БСП в Рила Николай Чифлигаров.
Червената дама на Бобов дол Йорданка Каленичкова също засега остава вярна на БСП. По телефона тя обясни за dennews.bg, че в момента е в Смолян, където работи след като загуби изборите за кмет от Грети Алексова, и не е получавала покана да се присъедини към АБВ.
Бившият ОбС-предесдател в миньорския град Димитър Ганчев единствен заяви, че би откликнал на покана от страна на президента. В политическата си кариера за последно той беше член на партията на енергийния бос Христо Ковачки ЛИДЕР. През това лято обаче той беше изключен. Сега е участвал в разговори за участие в АБВ, но чака покана.
Председателят на БСП-Кочериново Невена Манова засега не е склонна на промени, както и повечето членове на столетницата в града.

 

Очаквайте още подробности по-късно днес
За проекта АБВ вижте повече в рубриката „Страна”

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети