АБВ започна да срича в политическия живот на България

DenNews.bg
11.11.2010
размер на текста:

Към АБВ се ориентира и кметът на Благоевград Константин Паскалев. Снимка: БГНЕС

Новият проект на президента Георги Първанов „Алтернатива за българско възраждане” – АБВ започна да срича в политическия живот на родината ни с първия дебат, чиято цел е учредяване на движението.
Сред присъстващите в НДК за десети знакови за БСП лица и то от последните години-евродепутатът Ивайло Калфин, депутатът от Кюстендилско Мая Манолова, Кирил Добрев, Стефан Данаилов.
„АБВ не може да разцепи БСП, но БСП може да намери в една такава формация единствено някаква помощ в това, което предстои”, заяви бившият министър на културата и депутат от Коалиция за България Стефан Данаилов.
Според него притесненията за едно такова разцепление са несправедливи. Той изтъкна, че не всички в БСП се компрометирани.
"Властимащите може би са против една такава формация, но ще е много странно, ако БСП е против и се надявам, че разумът ще надделее", каза още Данаилов.
Според Калфин се къса връзката между експертното мнение и това, което прави правителството в момента. Той все пак припомни, че и предишното правителство е правило грешки. "Предишното правителство 2 години се бореше да направи по-нормални условията за АМ "Тракия" и инвеститорът се отказа. Здравната реформа не стана, защото имаше силни различия", призна той.
"Няма да учредяваме партия и това трябва да се знае от самото начало".
Това пък заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев, който е и член на инициативната група за създаването на гражданското движение.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети