Трети прокурор се заема със случая за смъртта на Йорданка Виячка от Дупница

Невена Стоева е отстранена от досъдебното производство, нейното място заема говорителят на обвинителите в Кюстендил Ангел Байрактарски

DenNews.bg
10.11.2010
размер на текста:

Трети прокурор се заема със случая за смъртта на Йорданка Виячка от Дупница. След молба подписана от нейния свекър Милчо Виячки, но от името на съпруга й Младен Виячки до Борис Велчев и Апелативна прокуратура в София, досъдебното производство се поема от говорителя на държавното обвинение в Кюстендил Ангел Байрактарски.
В искането си за отстраняване на досегашния прокурор по делото Невена Стоева Милчо Виячки е посочил постановлението й за прекратяване на досъдебното производство, което е било определено от Кюстендилския и Апелативния съд като неоснователно. По молба на Милчо Виячкиш преди 2 години от досъдебното производство бе отстранен прокурор Йордан Георгиев, чието място бе заето от Невена Стоева.
Успоредно с това искане, Милчо Виячки вече е изпратил и друго до Върховна касационна прокуратура да бъде призован като свидетел в досъдебното производство. Оттам молбата му е препратена в Кюстендилска окръжна прокуратура по компетентност, откъдето новият наблюдаващ прокурор трябва да реши дали да призовава Милчо Виячки като свидетел на разпит във връзка със смъртта на снаха му.
Йорданка Виячка почина на операционната маса в частната болница в Дупница на 6-и април 2006-а година, а близките обвиняват за смъртта и анастезиологът д-р Силвия Станкева, която й е поставила упойката. В една от експертизите, посочени в обвинителния акт пише, че д-р Станкева не е предложила предварителна консултация с алерголог при алергично болна и подготовка на пациента за операция по негово предписание.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети