Малката дъщеря на Путин се жени за южнокореец

DenNews.bg
01.11.2010
размер на текста:

В началото Путин бил против брака на дъщеря си.

По-малката дъщеря на руския премиер Владимир Путин ще се омъжи за южнокореец, чийто баща в края на 90-те години е работил в посолството на Южна Корея в Москва с чин адмирал. Това твърди корейски вестник, позовавайки се на свой източник.
Според сведенията през август южнокорейският посланик в Япония Квон Чул Хюн е обядвал в един от японските курорти с бившия адмирал Юн Йонг Гу и съпругата му. По време на обяда Юн казал, че по-малкият му син смята скоро да се ожени за дъщерята на Путин. Няколко часа по-късно бъдещата семейна двойка пристигнала в курорта и общувала с Квон и Юн. Източникът твърди, че дъщерята на Путин била съпроводена от двама руски телохранители. В момента 23-годишната Екатерина Владимировна Путина учи в САЩ заедно с 25-годишния си годеник. Отначало Путин бил против брака, но омекнал, след като се запознал с младоженеца. След сватбата дъщерята на Путин иска да живее и работи в Южна Корея, отбелязва изданието. В телефонно интервю за JoongAng Ilbo 64-годишният Юн казва, че двойката ще направи официално съобщение за сватбата.
Според чиновник, работил в южнокорейското посолство в Москва през 2007 г. "историята на тази любов бе гореща тема, когато аз работех в Русия. Много руснаци се надяваха, че благодарение на любовта на тази двойка ще се подобрят дипломатическите отношения между Южна Корея и Русия". По данни на някои източници, продължава изданието, "двойката се запознала през юли 1997 г. на танцова забава в международно училище в Русия. След като изтекъл мандатът на адмирала в Русия, синът му заминал от страната, но двойката съхранила любовта си и рускинята посетила Южна Корея по време Световното първенство по футбол през 2002 година", информира БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети