Селски кмет отнесе бухалка при спор между роднини

Управникът на Блажиево Благой Падишански отишъл да разреши пореден спор между чичо и племенник и си тръгнал с пукнати ребра и подутини на главата

Даниела Методиева
01.11.2010
размер на текста:

Благой Падишански бе набит по време на платения си годишен отпуск. Снимка: архив dennews.bg

Кметът на бобошевското село Блажиево Благой Падишански е с пукнати ребра и натъртвания по главата, след като отнесе бухалка при опит да реши спор между роднини.
Инцидентът станал вчера около обяд в къща близо до сградата на кметството. Благой Падишански, който е в платен годишен отпуск бил помолен да дойде и да разреши поредния сканндал между 41-годишният психично болен Самуил Иванов и неговия чичо Тодор Кръстев.
Пред dennews.bg Благой Падишански обясни, че се прибирал от близката гора, където рязал дърва за огрев, когато на мобилния телефон му се обадила съседка на чичото и племенника. 41-годишният Самуил редовно пребивал от бой чичо си и му взимал парите от пенсията. Вчера сложил тел на входната врата на дома на възрастния си роднина и не му разрешавал да излиза от къщата.
Когато кметът на селото пристигнал на място и се опитал да отвори пътната врата, бил нападнат в гръб от Самуил Иванов.
Добре, че реагирах навреме, иначе щеше да ме убие. Това момче не си знае силата, защото не е добре психически. Вече на няколко пъти трябваше да го въдворяват в психиатрия, но все още нищо не е направено по този въпрос и той продължава да тормози и чичо си и съседите с постоянните скандали, коментира днес кметът на селото Благой Падишански.
След преглед в спешния център в Дупница, той си е извадил медицинско.
Веднага след побоя полицаи са пристигнали на място и са прибрали в ареста Самуил Иванов за 24 часа.

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети