Червените клатят стола на Цецка с подписка

DenNews.bg
08.10.2010
размер на текста:

Според Станишев е време Цачева да си ходи.

"Коалиция за България" ще започне събирането на подписи за освобождаването на Цецка Цачева от поста председател на Народното събрание.
Това заяви лидерът на левицата Сергей Станишев в декларация от парламентарната трибуна.
Той уточни, че искането за освобождаване на Цачева е за системно нарушаване на правилника на парламента и за допускане на неуважение от страна на правителството към Народното събрание, което, по думите му, се е проявило рязко с безпрецедентното отсъствие на министрите от дебатите по вота на недоверие към правителството.
Станишев посочи, че Цачева е заблудила Председателския съвет на парламента, че дневният ред ще започне с разискванията по вота на недоверие.
Според него шефката на Народното събрание е влязла в политически сценарий, за да се обезсмисли дискусията по вота и да се насочи вниманието към новия министър на здравеопазването.
Цачева допуснала езикът на омразата да властва в българския парламент, като не прекъснала изказването на лидера на "Атака" Волен Сидеров по време на дебатите по вота, смятат още от левицата.
Социалистите искат освобождаване на Цецка Цачева и заради недопускането на въпроси на депутати към премиера и министри в рамките на парламентарния контрол.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети