Токови удари унищожиха пет компютъра на прокуратурата

Дупница цялата е дискотека, от ЧЕЗ не дават отговор

DenNews.bg
07.10.2010
размер на текста:

Ако не бяха проблемите с техниката, дупничани щяха да се радват на безплатна дискотека. Снимка: zar

От три дни Дупница се е превърнала цялата в дискотека. Жилищните и градски лампи премигват в диско ритъм от 80-те, но постоянните промени в напрежението на електричеството задъхват компютрите, микровълновите печки, телевизорите, климатиците и хладилниците.
Първи от своенравния ток изпищяха търговци, защото трябваше да спасяват стока за стотици левове в хладилни витрини, които издъхнаха още при първите смущения в захранването.
В dennews.bg получихме и десетки сигнали от граждани, чиито домашни компютри и климатици се изгорели, въпреки поставените юпиеси.
Сградата на Дупнишката прокуратура също е покосена от неспирните токови удари. Пет компютъра са напълно унищожени, като са заличени десетки файлове на държавните обвинители. Сега наред с чисто техническия ремонт на компютрите се налага и възстановяване на информация по обвинителни актове и цялостната система.
Още при първите аварии dennews.bg потърси официална информация от електроразпределителното дружество ЧЕЗ, но до днес отговор, за това на какво се дължи непостоянното напрежение и честите прекъсвания на тока, не е постъпил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети