Пращат Бай Иван в затворническото общежитие в Самораново

2 години затвор постанови Дупнишкия районен съд, работникът от ТЕЦ "Бобов дол" ще обжалва присъдата

Даниела Методиева
06.10.2010
размер на текста:

Иван Борисов твърди, че сам изработва причудливите си одежди. Сега е решен да обжалва присъдата.

Бай Иван от Дупница влиза за 2 години в затворническото общежитие в Самораново заради заснемането на порнографски снимки на момичета от Дом „Олга Стоянова”.
Това постанови на закрито заседание днес съдията по делото Светлана Пейчева, като в решението магистратите от тричленния състав Иван Борисов е оправдан в частта за разпространението на порнографските снимки.
Освен постановената присъда, Иван Борисов трябва да да плати и глоба в размер на 2 000 лева и съдебни разноски от 800 лева.
Делото срещу Иван Борисов, което се проточи две години днес приключи на първа инстанция в Дупнишкия районен съд, а след заседанието подсъдимият заяви, че ще обжалва присъдата пред Окръжен съд.

Защитник на бай Иван последно е бившият вътрешен министър Виктор Михайлов. Подсъдимият идваше облечен доста странно.


Сагата около строителния работник от ТЕЦ „Бобов дол” започна в началото на 2008-а година, когато в дома му на улица „Венелин” в Дупница бяха открити голи снимки на момичета от Дома.
Докато делото се точеше, бай Иван използва всички възможности то да се отлага във времето. На два пъти смени адвокатите си, последно с неговата защита се зае бившият вътрешен министър Виктор Михайлов. Едно от момичетата се отказа от показанията си срещу него това отново отложи делото във времето. След като съдия Снежана Кьосева излезе в отпуск по майчинство преди произнасянето на присъдата, с процеса се зае колежката й Светлана Пейчева.
На заседанията Иван Борисов идваше облечен в атрактивни одежди, за които твърдеше, че са негова изработка. Той се превъплъщаваше в ролята на щатски шериф, офицер от военно-морските сили, а на предпоследното заседание пристигна облечен с тениска с лика на президента на САЩ Барак Обама.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети