СБА-Дупница подготвя колите за зимата с безплатни прегледи

Съюзът е партньор на КАТ в акция „Светлина”, която стартира от 1 ноември

DenNews.bg
30.10.2010
размер на текста:

В СБА може да се подготвите колата за безопасно шофиране през зимата. Снимка: dennews.bg

Съюза на българските автомобилисти се включва и в тазгодишната акция на КАТ „Светлина” с практическа помощ на шофьорите.
В пунктовете на съюза в Дупница и Кюстендил ще се ще осъществяват безплатна проверка и регулиране на осветителните системи на моторните превозни средства. От СБА предлагат и безплатен ремонт по системите, като шофьорите ще заплащат само консумативите. В пунктовете ще се осъществяват технически прегледи и консултации за подготовката на автомобилите за движение при есенно-зимни условия.
Традиционната акция «Светлина» стартира от 1 ноември, като с нея се цели ограничаване предпоставките за инциденти през есенно -зимния период.
Началникът на сектор “Пътна полиция” в ОДМВР – Кюстендил, гл. инспектор Румен Точев съобщи, че акцията ще продължи до 21 ноември, като и че през целия есенно-зимен сезон специално внимание ще насочат контролиращите към управлението на техническата изправност на моторните превозни средства. Той обърна внимание и на предвидените санкции за управление на МПС с износени или разкъсани гуми – 50 лв. глоба; за управление на технически неизправно МПС, на което заради характера на неизправност е забранено движението по пътя, липсват или са неизправни предвидените светлинни устройства и светлоотразители през нощта – глобата е от 50 до 150 лв. и се отнемат 5 контролни точки; управлението на МПС с повреди и неизправности, застрашаващи безопасността на движението, глобата е 30 лв.; управлението на ППС, което не е моторно, и е без необходимите светлоотразителни елементи глобата е 50 лв.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети