Учителите от детските градини в Дупница получиха заплатите си

Стачки ще има в знак на протест за бавенето през последните месеци

Даниела Методиева
29.10.2010
размер на текста:

Учителите от детските градини в община Дупница получиха заплатите си. Днес по обяд те са проверили дебитните си карти, по които парите са били преведени.
Въпреки това, учителите от детска градина „Калина” вече са внесли уведомително писмо до кмета Атанас Янев, че ще стачкуват заради бавенето на заплатите им вече трети месец. Преди това те ще имат среща с градоначалника, каквито са изискванията.
Протестите на учителите ще са заради досегашното бавене на заплатите им с искане това да не се случва и през месец ноември, когато преводите трябва да бъдат направени до 15-о число.
Успоредно с това и членовете на КНСБ към Съюза на българските учители подготват стачни действия, като на 2-и ноември предстои среща с кмета на Дупница Атанас Янев. По тяхна информация бавенето на заплатите става по вина на общината, тъй като от страна на Министерство на образованието бавене с преводите не е имало. Учителите недоволстват и заради бавенето на допълнителното диференцирано заплащане и неизплатените от миналата година от община Дупница средства за облекло.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети