Сърбия скъса договор с Ковачки, гони го от 13 предприятия

DenNews.bg
27.10.2010
размер на текста:

Христо Ковачки

Агенцията по приватизация на Сърбия разтрогна договора с българската компания "Булцват" на Христо Ковачки за продажбата на фабриката "Невена" от Лесковац.
Агенцията анулира и договорите на тринадесет от петнадесетте предприятия, които са собственост на Христо Ковачки, съобщиха от синдиката в завода "Невена". Синдикалните лидери съобщиха, че договорът е прекратен, защото купувачът - Христо Ковачки не е изпълнил плана за производство и не е спазил социалната програма, съобщава днешната сръбска преса. От синдиката уточниха, че Агенцията е дала на фабриката 15 срока, но нито един от тях не е бил уважен от българската компания.
"С разтрогването на договора приключи агонията на 257 работници, които в продължение на месеци не получаваха заплати и не им бяха изплащани осигуровки", каза председателят на синдиката във фабрика "Невена" Небойша Перович.
„Булцвет” е собственост на Христо Ковачки, който закупи 15 сръбски компании, от които 13 вече са с анулирани договори за покупко-продажба, информира БГНЕС.
През последните няколко години в закупените от Христо Ковачки сръбски предприятия имаше непрекъснато социални протести на служителите поради неплащане или забавяне на заплатите.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети