Учители от детска градина "Калина" в Дупница готвят 3- дневна ефективна стачка

На събрание днес педагозите взеха решение да не работят от понеделник, дори общината да им преведат парите ще поставят ленти

DenNews.bg
26.10.2010
размер на текста:

Учителите от детска градина „Калина” в Дупница готвят 3-дневна ефективна стачка от понеделник. На събрание, което се проведе днес по обяд педагозите взеха решение по този начин да изразят своето недоволство от бавените им пари за заплати вече трети месец, въпреки обещанията от кмета Атанас Янев.
Процедурата за предстоящите ефективни стачни действия започна още вчера, предстои оформянето на документите и уведомителните писма до директора Райна Хаджийска и кмета на Дупница Атанас Янев.
Учителите са категорични, че дори и да им бъдат преведени до края на седмицата парите за заплати, няма да променят намеренията си за стачка, която от ефективна ще премине в символична с носене на ленти. По този начин те искат да дадат знак, че отсега нататък няма да търпят подобно бавене на заплатите им.
Във връзка с изказването на кмета на Дупница Атанас Янев вчера, че застава на тяхна страна за предстоящата стачка, педагозите изразиха своето възмущение. Според тях и отговорът на градоначалника, че всеки момент ще им бъдат преведени парите, е несериозен. Те се позоваха на факта, че парите за училищата и детските градини се отпускат заедно и е неопровдано това бавене на преводите от страна на общината.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети