От стрес общинарите в Кочериново отложиха сесия на ОбС

Масираната полицейска акция извадила от релси чиновниците на Катин, твърдят в града

Десислава Панайотова-Янкова
25.10.2010
размер на текста:

Костадин Катин

Заради стреса покрай полицейската акция в община Кочериново служителите на администрацията причиниха отлагане на редовната месечна сесия на ОбС. По утвърден график всеки последен понеделник на месеца общинските съветници се събират на заседание, но вчера то беше провалено. Председателят на местния парламент Стоян Банчев обясни, че чиновниците по отделите не са успели да подготвят материалите по докладните. Според него забавянето не е фатално и до края на седмицата ще се проведе заседание на комисиите, а сесията най-вероятно ще насрочи за идния понеделник. Една от точките в дневния ред със сигурност трябва да е отчет на кмета за бюджета.
Отлагането на заседанието на ОбС обаче даде повод за коментари, че причината е стреса сред администрацията покрай масираната полицейска акция, която затвори община Кочериново на 15 октомври. Тогава директорът на Областна дирекция „Полиция” комисар Георги Джоглев обясни, че проверката се извършва заради съмнения за сключване на неизгодни сделки и отклоняване на средства от европейски програми.
Според източници на dennews.bg през изминалата седмица на разпити са били викани част от служителите, подписвали фактури и изготвяли документи. Кметът на града Костадин Катин обаче е категоричен, че само една негова подчинена, която в деня на акцията не е била на работа е викана на разпит в прокуратурата.
„Прокуратурата преди месец се произнесе, че всички сделки в общината са перфектни. Не разбирам какви са тези проверки на документи, които досега са разглеждани поне 20 пъти”, коментира още Катин.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети