Разнебитени коли рискували живота на децата от дома в Горна Козница

2000 лв. брои новият им настойник Борислав Стамболийски за да оправи кашата с микробус на 2 години

Десислава Панайотова-Янкова
25.10.2010
размер на текста:

Борислав Стамболийски е платил близо 2 000 лв. само за единия микробус.

Разнебитени коли, без гражданска отговорност, винеки и текущи ремонти по поддръжката им са превозвали обитателите на вече затворения дом за деца с умствени увреждания в Горна Козница, рискувайки живота им.
Това стана ясно при прехвърлянето на два микробуса към новия настойник на младежите Борислав Стамболийския, чиято неправителствана организация „Иновация” пое защитените жилища в Бобов дол. Както вече сме писали в жилищата от семеен тип бяха настанени 20 лица над 18-годишна възраст от дома, а децата бяха насочени към подобни жилища в Кюстендил.
В петък Стамболийски е платил точно 1980 лв. за да оправи кашата с единия микробус-„Хюндай”, подарен на дома през 2008 г. от Агенцията за социално подпомагане. Другия бус „Пежо”, чиито шофьор Ангел Даскалов беше заловен да суши 6 килограма марихуана в къщата си, е негоден да превозва хора. Освен, че данъците му не са плащани той е напълно амортизиран, затова и Стамболийски ще предложи да бъде нарязан за скрап.
„От момента, в който микробусът „Хюндай” е бил заведен на дома не е минавал технически преглед. Не му беше сменявано маслото, нито пък бяха ремонтирани счупено огледало и драскотините, въпреки че той е в гаранционен срок. Гражданската отговорност е изтекла през април месец и това означава, че когато превозвахме децата от Горна Козница към Бобов дол колата се е движила без задължителната застраховка. Миналата година е направено каско на максималната стойност и то е излязло 54 000 лв. вноските по него обаче не са били внасяни. Затова аз реших, че е по-добре да направя ново каско и гражданска отговорност”, обясни за dennews.bg Стамболийски.
Смяната на огледалото излязло 480 лв., а на маслото 280 лв.
На въпрос на dennews.bg дали знае за проблемите с возилата кметът Грети Алексова посочи, че не е получила такъв сигнал, но е готова да потърси отговорност от бившата директорка на дома.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети