Учителите от детските градини в Дупница още са без заплати за септември

В понеделник започва организирането на стачка след ултиматума, в който днес беше крайният срок

DenNews.bg
22.10.2010
размер на текста:

Учителите започват подготовка на стачка от понеделник.

Учителите от детските градини в Дупница останаха отново без заплати за септември. Днес беше крайният срок, който в декларация педагозите от 4-а1 6-а и 7-а детска градина бяха дали на кмета на Дупница Атанас Янев и неговата заместничка Даниела Ушатова за превеждане на заплатите.
Учители, отново пожелали да запазят анонимност заради страх от уволнения обясниха, че не са им преведени и осигуровките. Практиката била първо те да се внасят и веднага след това по дебитните карти да им бъдат превеждани и заплатите за предходния месец.
В декларация от сряда, която бе внесена в деловодството на община Дупница, учителите от трите детски градини настояваха да им бъдат изплатени полагащите се възнаграждения за положения труд до края на работния ден днес. Документът бе адресиран до кмета Атанас Янев и заместничката му Даниела Ушатова. В декларацията учителите заявиха, че ако това не стане, в понеделник започват подготовка на документите за започване стачни действия.
Въпреки представената в деловодството декларация, учителите твърдят, че все още не са получили отговор от общинското ръководство защо все още не са направени преводите на заплатите им.
На въпрос действително ли стоят така нещата, кметът на Дупница Атанас Янев отговори, че след края на работния ден, когато вече не е вече в кабинета си няма как да извърши справка за преводите извършени от община Дупница и ще може да даде отговор в понеделник.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети