Директорът на „Климент Охридски” пое отговорност за живота на 301 деца

След смъртта на строителя преди седмица колегите му са снабдени с предпазни каски и колани, табели указват падащи предмети

Даниела Методиева
22.10.2010
размер на текста:

Илия Близнаков ще отговаря за децата по време на строителните работи. Снимки: dennews.bg

Директорът на ОУ „Климент Охридски” в Дупница Илия Близнаков поема цялата отговорност за живота на учениците а след инцидента със строителния работник. Това днес той обяви на пресконференция, на която покани в кабинета си журналистите от Дупница.
201 от общо 301 родители са попълнили по време на общата родителска среща в отделни декларации, разпечатани в училището, че не искат децата им да бъдат преместени в друго училище, докато траят строителните работи по поставяне на нова дограма, топлоизолация и нов покрив на сградата, обясни още Близнаков.

Заместник-директорът Ангел Евтимов представи на журналисти декларациите, подписани от родители-

Един от неговите заместници Ангел Евтимов показа пред журналисти подписаните декларации.
Илия Близнаков обясни, че кметът на Дупница Атанас Янев му е изпратил днес уведомително писмо, че при евентуално преместване в друго училище, ръководството на Климент Охридски трябва да си поеме разходите по транспорт.
„При нашия ограничен делегиран бюджет това на практика е невъзможно, затова на този етап този вариант отпада. А и след вчерашната родителска среща вече стана ясно, че няма да се налага местенето на децата.

След инцидента работниците вече са с каски и колани.

Взели сме всички мерки за тяхната безопасност, поставени са ограничителни прегради, които те не трябва да минават, а по време на часове сме се разбрали с работниците да не извършват основни строителни работи”, поясни още Близнаков.
На въпрос коя фирма точно в момента прави ремонта, Близнаков отговори, че са много и препоръча на журналистите да се обръщат към компанията, спечелила конкурса”Алфа Грийн Енерджи”, наела подизпълнителите на обекта.

На няколко места са поставени табели, предупреждаващи за падащи предмети.


След инцидента на няколко места на сградата на училище „Климент Охридски” вече са поставени информационни табели, такива с надписи „Внимание строителен обект”, „Внимание падащи предмети”, „Трябва да се носи защитна каска”. От информационната табела става ясно, че строителният надзор на обекта се извършва от софийската фирма „Армоконсулт ООД.
Работниците, които бяха на обекта имаха обезопасителни колани, предпазни каски, а на скелетата имаше и поставени прегради.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети