Родители се подписаха, че не искат местене на децата от училище „Климент Охридски”

Майки инициират подписка до кмета Атанас Янев да гарантира писмено безопасността на учениците

Даниела Методиева
22.10.2010
размер на текста:

След родителската среща децата няма да бъдат местени. Препоръката на Инспектората по образование бе това да бъде направено. Снимка: dennews.bg

Родители не искат местене на децата им от училище ”Клиент Охридски” в Дупница заради извършващите се в момента строителни работи по сградата. Това е станало ясно на проведена снощи родителска среща по настояване на началника на Инспектората по образование в Кюстендил Радостина Новакова заради загиналия работник на строежа на училището по време на учебни занятия на 14-и октомври. Тогава 38-годишният Иван Дойчинов полетя от необезапасено скеле от 14 метра височина и загина на място.
Проверката на Инспектората по образование установи, че мястото не е обезопасено и препоръката на Радостина Новакова бе децата да бъдат преместени на друго място. Тя остави крайното решение да бъде взето на среща между родителите, общинското ръководство и директора Илия Близнаков.
След проверка, извършена вчера от кмета Атанас Янев заместникт му Йордан Йорданов и председателя на Общинския съвет Явор Тодоров е било установено, че строителни работи не се извършват по време на учебния процес и поради тази причина сградата не е опасна за децата.
Успоредно с това днес стана ясно, че майки вече инициират подписка до кмета Атанас Янев с искане той да подпише официален документ, с който да гарантира безопасността на учениците.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети