Акция „обезглави” ромската фамилия Гольовци в Кюстендил

Осъжданият тартор Славчо Игов в ареста, полицията намери доказателства за лихварство и канал за проститутки

DenNews.bg
20.10.2010
размер на текста:

Фамилията е известна в Кюстендил. Снимки: Пресцентър МВР

Специализирана полицейска операция за преустановяване на престъпна дейност на членове на ромската фамилия Гольовци се проведе в кюстендилския квартал „Изток”. Задържани са двама членове на фамилията, открити са доказателства за лихварска дейност и са намерени снимки на жени, за които се предполага, че са готвени за продажба в чужбина.
Полицейската операция, в която участваха около 30 служители на жандармерията, е във връзка с образувано досъдебно производство срещу 45-годишния Славчо Игов за умишлено причиняване на средна телесна повреда.
Славчо Игов е един от лидерите на фамилията Гольовци. На 30 август тази година след инцидент, той се опитал да прегази двама души на бензиностанция "Петрол" в Кюстендил, но успял само да счупи крака на единия. При операцията са иззети записи на заповеди за над 40 хил. лв., тетрадки с данни за лица за дължими суми в евро и лева, пълномощни за получаване на пенсии, цигари без бандерол на българската държава.
"Иззети са още два преносими компютъра, в които намерихме снимки на жени. Ще проверяваме по тях версията дали не са изпращани в чужбина с цел продажба", каза комисар Георги Джоглев, директор на ОДМВР- Кюстендил.

Иззети са редица доказателства.


С полицейска заповед в районното полицейско управление в Кюстендил е задържан Славчо Игов. Той има в актива си разнообразие от тежки криминални деяния, изтърпял е 10-годишна присъда за опит за убийство по особено жесток начин. През 2007 г. е екстрадиран от Франция, където е
осъден за организиране на мрежа и склоняване към проституция.
Игов е освободен от български затвор, след изтърпяна присъда през 2008 г. Другият задържан е Александър Веселинов на 36 г., известен на полицията главно с хулигански прояви. Специализираната полицейска операция става под наблюдението на Окръжна прокуратура.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети