Руската Мата Хари оголи тайни за мъжко списание

Медведев награди десетимата арестувани в САЩ шпиони с държавнически отличия

DenNews.bg
19.10.2010
размер на текста:

Агент 90-60-90. Снимка: maxim

Служителката на руското разузнаване Анна Чапман, превърнала се в секси лице на големия шпионски скандал със САЩ от лятото, позира за провокативна фотосесия за новия брой на руското издание на списание "Максим".
Полуголата рускиня с рижи коси се е снимала с пистолет в духа на "момичетата на Джеймс Бонд", а списанието я обявява за "агент 90-60-90".
На сайта на списанието има и видео, което обаче ще е достъпно от 21 октомври, когато излиза на пазара новият брой.
Тя дава и първото си интервю за мъжете, флиртуването и житейските си планове.
"Не, не сънуваш и очите ти не те подвеждат", казват от "Максим" и обявяват, че Чапман е загадъчната дебютантка в списъка на стоте най-секси жени на Русия.
"За възбуждането на патриотизма у руснаците Анна Василиевна е сторила повече, отколкото националния ни отбор по футбол и ракетата "Булава", взети заедно", заявяват в характерен стил авторите на "Максим".
Междувременно руският президент Дмитрий Медведев връчи висши държавни награди на руските агенти, които бяха изгонени от САЩ това лято заради шпионски скандал.
Церемонията се е състояла в Кремъл и не се уточнява точно какви награди са били връчени.
На 27 юли по обвинение в изпълнение на "дълбоко законспирирани задачи" в САЩ бяха арестувани 10 руски шпиони - Ана Чапман, Ричард и Синтия Мърфи, Хуан Лазаро и Вики Пелаес, Майкъл Зотоли, Патрисия Милз, Михаил Семенко, Доналд Ховърд Хитфил и Трейси Ли Ен Фоли.
В края на юли руският премиер Владимир Путин призна пред журналисти, че се е срещнал с екстрадираните от Щатите шпиони, разговарял е с тях и заедно са пели патриотични песни на караоке.
"Що се отнася до тези хора, мога да кажа, че те имат много тежка съдба", заяви тогава премиерът.
"Само си представете - трябва да научите чужд език на нивото на родния си. Да мислите на него, да говорите. Да изпълнявате задачи в интерес на родината в продължение на много, много години, като не разчитате на дипломатическо прикритие, излагайки на ежедневна опасност себе си и близките си, които много често и не подозират с какво се занимавате", казва Путин.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети