78-годишен дядо от Дупница е прострелян около сърцето

Гърдите на възрастният мъж пълни със сачми, той твърди, че си играл с ловен патрон и го възпламенил с цигара, полицията работи по друга версия

Даниела Методиева
19.10.2010
размер на текста:

78-годишният Емил Петков твърди, че сам си е причинил огнестрелната рана в сърцето. Снимка: dennews.bg

78-годишен дядо от Дупница е прострелян в областта на сърцето. Гърдите на Емил Петков са пълни със сачми от ловен патрон, а хирурзите се готвят за операция, за да ги вадят. Сачми има и в областта на лявата ръка в областта на лакетната става.
Въпреки, че възрастният мъж все още е в кондиция и може да говори, макар и откъслечно, състоянието му може и да се усложни, коментираха медиците.
Преди да бъде вкаран в операционната зала, пред dennews.bg Емил Петков обясни, че бил във вилата си в местността Караболюк над Дупница. На масата имало ловен патрон, с който той започнал да си играе, докато пушел цигара.
„Бях правил опити да пробвам да изстрелям този патрон, но той засече и го бях оставил така. Докато го въртях в ръцете си, от цигарата ми падна пепел и той се възпламени, обясни своята версия за инцидента Емил Петков.
Въпреки твърденията на възрастния мъж, полицията вече работи и по версия за прострелване от друг. Според криминалистите такава огнестрелна рана няма как да се получи от патрон, който не е бил зареден в пушка.
78-годишният Емил Петков обясни още, че е бивш железничар, дълги години е работил в София. След пенсионирането си се прибрал в Дупница и избрал да живее във вилата си в местността Караболюк.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети