Галев и Христов: Не сме виновни

Обвинените в организиране и ръководене на престъпна група бизнесмени за първи път дават показания пред Окръжен съд-Кюстендил

DenNews.bg
19.10.2010
размер на текста:

Делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов-Геле се ориентира към финал.

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, които са обвиняеми за организиране и ръководене на престъпна група, за първи път говориха днес пред Окръжен съд-Кюстендил. 16-то съдебно заседание по делото срещу тях и петима техни приближени може да се окаже последното на тази инстанция, тъй като всички които трябва да бъдат разпитани се намират в залата на съда.
Преди магистратите да обявят половинчасова почивка двамата дупнишки бизнесмени заявиха, че не се признават за виновни. Те отговаряха на въпроси на прокуратурата и съда. Показания днес даде и Апостол Чакалов-Тоци.
Според наблюдатели на процеса, ако разпитите на последните призовани не се проточи дълго, днес е възможно да има пледоарии по делото и съдът са постанови присъда.
За първи път съдебната охрана „обезоръжи” напълно журналистите и гражданите, преди да влязат в съдебната зала. Освен фотоапарати, диктофони и камери репортерите бяха принудени да оставят пред вратата чантите и връхните си дрехи.
Съдебното заседание продължава в Кюстендилски окръжен съд и в момента.


Очаквайте подробности по-късно през деня.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети