Екстрадират в България сина на вехтошаря Били от Кочериново

Проверка установи, че соченият за дясна ръка на Хамстера Константин Балабанов е замесен в крупни измами с луксозни лизингови автомобили

DenNews.bg
18.10.2010
размер на текста:

Информацията на Били, че синът му е в затвор в Испания е потвърдена.

Соченият за един от босовете на канал за крадени коли от Европа за Югозапада Константин Балабанов от Рила ще бъде екстрадиран в България. Проверка извършена от полицията и прокуратурата е потвърдила думите на баща му- Валентин Балабанов-Били, че Константин е в затвор в Испания.
След като бъде ексктрадиран в родината си, Константин ще трябва да отговаря пред съда по обвинения за крупни измами с луксозни лизингови автомобили.
Константин се намира от два месеца в затвор в Барселона, той е спипан от испанските власти по време на престоя му там.
Както dennews.bg писа документи на Антон Петров-Хамстера, един от сочените за тартор на групата за отвличания „Наглите”, бяха иззети от най-атрактивната вехтошарница в Югозапада, която се намира в Кочериново. При продължил над четири часа обиск в имота собственост на Валентин Балабанов-Били, той е предал доброволно чанта с документи на сина си Константин.
Сред конфискуваните книжа има десетки ксерокопия на лични документи на български и чужди граждани, както и копия на талони на луксозни автомобили, сред които „Порше Карера”, пет луксозни БМВ-та Х5 и аудита. Сред документите е и запис на заповед, издадена на мъж от Рила, който се задължава да върне в определен срок дадени му в заем 2 000 евро. Сред откритите книжа има и ксерокопие на документ с данни на фирма, регистрирана в Молдова.
В чантата на Константин Балабанов са открити сертификат на името на Антон Петров-Хамстера и негово свидетелство за съдимост от месец септември 2009-а година.
Както е известно Хамстера, който пръв от „Наглите” беше пуснат на свобода от следствения арест, е родом от Рила. От там са и Константин и Валентин Балабанови.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети