Проверяват община Кочериново за неизгодни сделки и изразходвани пари по европроекти

Обиски са правени в къщите на трима служители, кметът Катин отиде в дома си, за да носи още документи

DenNews.bg
15.10.2010
размер на текста:

Катин тръгна към дома си, за да носи още документи за проверката. Снимки: dennews.bg

Проверката в община Кочериново днес е заради неизгодни сделки и изразходване на пари за техническа помощ по европроекти, сред които е и този за депото. Това обяви пред журналисти директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев, след като напусна сградата на общинска администрация. Заедно с него излезе и кметът Костадин Катин, който отиде в дома си, за да донесе още документи, които имат връзка с проверката, която тече и в момента и заради коята днес община Кочериново няма да работи. Преди това градоначалникът поръча на секретарката си да донесе кафе.

Секретарката на Катин (на преден план) донесе кафе на шефа си и на комисар Джоглев, който го чака в общината от сутринта. 


Комисар Джоглев обясни, че вече са извършени обиски в жилищата на трима служители от община Кочериново за изнесени документи, свързани със сделки и европроекти.
Пред всеки кабинет има униформен, а служителите от общината са събрани в залата за заседания. От сутринта те са на суха храна, кафе и чай, и дори до тоалетната се придружават от полицаи. Тези служители, които работят в социалната служба и тази по земеделие и гори и ползват останалите етажи, влизат в сградата само след щателен обиск от униформени. Граждани не се допускат до администрацията на общината, на тях им се обясснява, че могат да дойдат в понеделник. Двама униформени полицаи от полицията в Дупница стоят на входната врата на сградата и пускат само тези граждани, които ще ползват услугите на двете служби.
Запечатаната от сутринта и полицейското присъствие вътре е една от най-коментираните теми в Кочериново. Жители са се събрали на площада и наблюдават с интерес случващото се.


 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети