Полиция и барети атакуваха община Кочериново

Пред всеки кабинет униформени, проверяват документи, пред дома на Катин пази патрулка, той не знае, връща се от София

dennews.bg
15.10.2010
размер на текста:

Специалисти от "Криминалистична лаборатория" проверяват всеки документ поотделно в сградата на община Кочериново. Снимка: dennews.bg


Полиция и барети атакуваха сградата на община Кочериново. Пред всеки кабинет стоят униформени и проверяват документи, а служителите от администрацията са събрани на едно място в залата за заседание. В момента показания дава председателят на Общинския съвет Стоян Банчев. Полицаи от Районното управление в Дупница пазят на входа на сградата на община Кочериново и пускат от време на време служители, които носят закуски и кафе на колегите си.
Пред сградата на община Кочериново има и бус на криминалистична лаборатория, а пред къщата на кмета на Кочериново Костадин Катин стои полицейски джип с униформени.

Полицейски джип пази къщата на кмета на Кочериново от сутринта. Снимки: dennews.bg


На площада пред сградата на общината граждани наблюдават цялата акция, някои от тях смятаха, че в момента полицията и баретите издирват кмета Катин. Ние успяхме да се свържем с него по мобилния му телефон и той обясни пред dennews., че е в София, където отново е посетил Министерството на околната среда и водите заради проекта за депото. Разбрал за полицейското нахлуване в общината преди малко, вече говорил с шефа на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев. От разговора с него станало ясно, че се извършвала някаква рутинна проверка и е на път към Кочериново, за да разбере за какво точно става въпрос. Не можа да отговори как си обяснява и полицейското присъствие пред дома му. Екипът на dennews.bg видя, че в задния двор на къщата на Катин неговия баща реже дърва за огрев.
Повече подробности очаквайте в следващите часове.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети