ЧЕЗ пусна тока на община Дупница

Кметът Атанас Янев се похвали, че е направена първата вноска от 67 000 лева от споразумението за разсрочено плащане

DenNews.bg
14.10.2010
размер на текста:

От днес сградата на общината има ток.

ЧЕЗ пусна тока на община Дупница, след като в продължение на 22 дни сградата се захранваше с помощта на агрегат.Това се похвали пред dennews.bg кметът Атанас Янев, който обясни, че първата вноска от 67 000 лева вече е направена и днес по обяд захранването на сградата на общинска администрация е възстановено.
Пускането на тока стана няколко дни, преди обявената дата от градоначалника на пресконференция вчера- 18-и октомври. Още вчера кметът на Дупница обясни, че след преговори с представители на ЧЕЗ е подписано ново споразумение за разсрочено плащане за период от 6 месеца.
Общата сума, на която възлизат задълженията към едно от дружествата на чешката компания- ЧЕЗ „Електро България” за ток са 189 776 лева и тази сума е натрупана от началото на 2010-а година, обясниха от дружеството.
Токът в сградата на община Дупница бе спрян на 23-и септември. Тогава от ЧЕЗ обясниха, че от месец април към момента на прекъсването на електрозахранването между дружеството и общината са били провеждани множество разговори и неколкократно са договаряни и подписвани от двете страни условия за изплащане на просрочените задължения.С помощта на агрегат в сградата на община Дупница се захранваха само компютрите, за да не се прекъсва обслужването на гражданите и издаването на документи и разрешителни.
След като ЧЕЗ дръпна шалтера, кметът Атанас Янев обяви, че чешката компания също има задължения към община Дупница за изграден в село Бистрица трафопост на стойност 120 000 лева. На пресконференцията вчера Янев уточни, че му предстои и среща с представители на другото дружество на ЧЕЗ “ЧЕЗ Разпределение България”, с което общината имат договорни отношения за изкупуване на трафопоста в село Бистрица. Целта на тази среща е представителите от отдел Общинска собственост в Дупница и на чешката компания да се договорят за собствеността на трафопостовете и да започне изплащането от страна на ЧЕЗ на вложените от общината инвестиции за тяхното изграждане.  

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети