Пускат тока на община Дупница ден преди празника на града

Кметът Атанас Янев е подписал споразумение за разсрочено плащане, първата вноска от 30 000 е на 18-и октомври

Даниела Методиева
13.10.2010
размер на текста:

На празника на града, в сградата на община Дупница вече ще има ток.

Кметът Атанас Янев е подписал ново споразумение за разсрочено плащане на сметките за ток и захранването на община Дупница ще бъде пуснато на 18-и октомври, когато ще бъде направена първата вноска от 30 000 лева. Това е точно ден преди празника на града, а говорителят на ЧЕЗ Ангел Шопов обясни, че веднага, след като постъпят парите по сметката на компанията, захранването в сградата на община Дупница ще бъде пуснато.
Общата сума, на която възлизат задълженията към едно от дружествата на чешката компания- ЧЕЗ „Електро България” за ток са 189 776 лева и тази сума е натрупана от началото на 2010-а година, обясниха от дружеството.
На пресконференция днес кметът на Дупница Атанас Янев обясни, че новото споразумение за разсрочено плащане е подписано за период от 6 месеца и последната вноска ще бъде направена през месец март следващата година. Янев уточни, че му предстои и среща с представители на другото дружество на ЧЕЗ “ЧЕЗ Разпределение България”, с което общината имат договорни отношения за изкупуване на трафопоста в село Бистрица. Целта на тази среща е представителите от отдел Общинска собственост в Дупница и на чешката компания да се договорят за собствеността на трафопостовете и да започне изплащането от страна на ЧЕЗ на вложените от общината инвестиции за тяхното изграждане.
Токът в сградата на община Дупница бе спрян на 23-и септември. Оттогава досега захранването става с помощта на генератори. От  чешката компания обясниха, че за целия период от началото на годината „ЧЕЗ „Електро България” многократно е проявявало необходимото разбиране към община Дупница, но този подход на коректност е бил прилаган едностранно – т.е. само от страна на „ЧЕЗ Електро България”. От месец април към момента на прекъсването на електрозахранването между дружеството и общината са били провеждани множество разговори и неколкократно са договаряни и подписвани от двете страни условия за изплащане на просрочените задължения.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети