Гадателка ще гледа света през решетките 3 години

DenNews.bg
12.10.2010
размер на текста:

И адвокатите на Тотевска, и измамените ще обжалват присъдата. Снимка: darik

Плевенският районен съд осъди на 3 години и 6 месеца затвор при първоначално строг режим скандалната лечителка Тотка Тотевска.
Освен това Тотевска ще трябва да заплати на четиримата ищци по делото общо близо 85 000 лeва.
Лечителката, която твърди за себе се си, че е единствената наследничка на баба Ванга, беше призната за виновна за умишлено въвеждане на хората в заблуждение, че ще ги излекува, с цел придобиване на материални облаги в особено големи размери.
Тя бе арестувана в дома й при акция на полицията на 8 август 2009 г., след като 38-годишната Татяна Кръстева от Враца подаде жалба срещу нея. Тя имала гинекологично заболяване, което Тотевска е "лекувала" срещу сума от 100 000 лева, от които жената й дала 60 000 лева, а заболяването й не само че не се е подобрило, но и се влошило.
От присъдата на лечителката ще бъдат приспаднати година и два месеца, които тя изкара в следствието и под домашен арест. Според прокурора по делото Иво Радев, дори по това време, Тотевска е продължила да приема хора. Осъдената заяви, че е набедена и работи само като ясновидец, но не и като лечител. Защитата й беше категорична, че ще обжалва присъдата.
От своя страна ищците - Татяна Кръстева, както и двама мъже от Бургас и един от Плевен, обявиха, че са доволни от осъдителната присъда. Те обаче също ще обжалват, с настояване за максималните 10 години лишаване от свобода за подобен вид престъпление, съобщава dir.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети