Сградата на община Дупница остава без ток и следващата седмица

Преговорите между ЧЕЗ местното ръковоство започнаха, предстои среща на четири очи между кмета Атанас Янев и мениджъра Ян Вавера за финализирането им

DenNews.bg
01.10.2010
размер на текста:

Шалтерът на общината бе дръпнат преди седмица. Снимка: dennews.bg

И след вчерашната среща на градоначалника с ръководството на ЧЕЗ сградата на община Дупница ще остане поне още седмица без ток, а финансовият спор с чешката компания вече се решава на масите за преговори. Очаква се той да бъде изчестен окончателно, след като следващата седмица в Дупница пристигне регионалния мениджър на ЧЕЗ  за България Ян Вавера с когото кметът на Дупница ще разговаря лично. Това обясни днес градоночалникът, който вчера бе на среща в Министерството на икономиката и енергетиката с Атанас Дръндаров, който отговаря за инвестиционната политика на чешката компания, както и с нейни представители. На срещата е бил и депутатът от ГЕРБ Емил Гущеров, който бе потърсен за съдействие при решаване на спора между общината и ЧЕЗ още при възникване на спора.
Градоначалникът обясни, че на вчерашната среща двете страни са се договорили да подготвят документите, които удостоверяват кой от трафопостовете на територията на Дупница е собственост на общината и кой на ЧЕЗ. Така ще стане възможно изплащането от страна на чешката компания на тези трафопостове, които се стопанисват от ЧЕЗ, но са собственост на община Дупница. Очаква се да бъде изплатена и инвестицията от страна на общината в размер на 120 000 лева за построяването на трафопост в село Бистрица.
Токът на община Дупница бе спрян миналия четвъртък в 13,00 часа, а от чешката компания обясниха, че причината за това са неплатените сметки за ток за 3 месеца в размер на 180 000 лева. Говорителят Ангел Шопов обясни, че до тази мярка чешката компания е прибягнала, след като са били подписани два договора за разсрочено плащане, били са изпратени и две предупредителни писма за тяхното неизпълнание до кмета Атанас Янев. Още на следващия ден сградата на община Дупница започна да се захранва с генератор. И досега се захранват само компютрите, за да не бъде затруднено обслужването на гражданите и издаването на документи.
Кметът на Дупница обясни, че и от ЧЕЗ са адлъжници на общината със 120 000 лева за изграждането на трафопоста в село Бистрица.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети