16-годишните Йоан Величков и Стефан Димитров от "Марек Дигеста" станаха шампиони на България при мъжете

DenNews.bg
03.06.2024
размер на текста:

 С Шампионска титла и още 3 медала се завърнаха състезателите на СКТМ "Марек-Дигеста" град Дупница от провелото се Държавно индивидуално първенство по тенис на маса за мъже и жени. Същински фурор предизвикаха 16 годишните Стефан Димитров и Йоан Величков в дисциплината двойки мъже,където дупнишките състезатели успяха да спечелят първата си Шампионската титла на България при мъжете, похвалиха се от клуба.

След две победи в първи и втори кръг, на 1/4 финал момчетата се наложиха над опитните Петко Габровски /Комета+/ и Даниел Иванов /Асарел-Медет/ с 3:1, на полуфинал над Миналогодишните шампиони Владимир Петков /Комета+/ и Ивайло Косев /Тетрон/ с 3:0, а на финала победиха десетократните Републикански шампиони Денислав Коджабашев/Боровец Горна Оряховица/ и Теодор Александров /Комфорт Варна/с 3:2 гейма.Друг състезател на "Марек-Дигеста" - Константин Парапанов пък спечели бронзов медал, заедно с партньора си Георги Стоянов /ЦСКА София/. Отлично бе представянето на всички Дупнишки представители и в индивидуалното първенство. Йоан достигна до 3-тото място и бронзовия медал, след невероятни победи и загуба само от Шампиона - Христо Христонов/Боровец Горна Оряховица/ с 2:4. На 1/8 финал, Радослав Котев също допусна загуба от Христонов и остана на 9-то място,а Стефан Димитров загуби от Денислав Коджабашев/Боровец Горна Оряховица/ с 3:4 и завърши на 12-то място. При смесените двойки, Йоан отново спечели бронзов медал,заедно със Цветелина Георгиева /Юнак Ардино/. По този начин, макар и с напълно подмладен състав "Марек-Дигеста" отново е с най-много призови места при мъжете! Надпреварата се проведе в град Панагюрище през уикенда, а участие взеха над 200 участници!
"Това е изключителен успех за нашия клуб и момчетата! Стефан и Йоан имат зад гърба си над 10 титли на двойки за деца и юноши от Държавни и Балкански първенства,а сега започват да пишат историята си и при мъжете. Гордея се с тях и им желая още много успехи занапред!" коментира председателят на клуба Любомир Ганчев

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети