Разбиха канал за трафик на мигранти към Сърбия

DenNews.bg
18.06.2024
размер на текста:

 Специализираната полицейска операция за разкриване и документиране на дейността на организирана престъпна група за транспортиране на нелегални имигранти е проведена вчера на територията на Видин, Враца и Монтана. Действията на екипи на ГД „Борба с организираната престъпност“ и на ГД „Гранична полиция“ са реализирани под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.

В хода на проведената оперативно-издирвателна дейност е установен лидерът на групата, изяснена е и съпричастността на още четирима души към престъпната схема. Според данните от разследването участниците се занимавали с организирането и транспортирането на нелегални мигранти от района на София до пограничните села Големаново и Киреево, откъдето чужденците преминавали на територията на Република Сърбия.

При извършените процесуално-следствени действия – претърсвания и обиски, са иззети мобилни телефони, незаконно притежавани боеприпаси и количество марихуана.

На двама от задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321, ал. 6, във връзка с чл. 280, ал. 1 и ал.2 от НК, и са наложени мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Действията по разследването продължават.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети