Д-р Стефан Николов спечели конкурса за управител на Общинската болница в Дупница

DenNews.bg
12.06.2024
размер на текста:

 Д-р Стефан Николов, който е временно изпълняващ длъжността, спечели конкурса за управител на Общинската болница в Дупница. Изненадващо, днес се появи само той, а д-р Боянова, която бе вторият претендент и участник в първия конкурс след напускането на прокуристката Мария Жайгарова, не се появи.

Конкурсната комисия днес одобри концепцията на д-р Николов като вече напълно реалистична и това се отрази и на оценяването- д-р Николов получи Отличен 5,50 за програмата и Отличен 5,75 на събеседването. Това е и причината комисията с председател адвокат Йонко Гергов да предложи на сесия на Общинския съвет да бъде гласуван изборът на д-р Николов.

Какво представлява и концепцията му?

Основното, което е залегнало в нея, е обединението на двата блока в Транспортна болница, където трябва да бъде изградена 4-етажна сграда, в която да бъдат преместени отделенията от Хирургичния блок- Родилно отделение, Ортопедично отделение, Клинична лаборатория, Вирусологична лаборатария и Микробиологична и Серологична ларобатория,  който в момента се помещава в старата и амортизирана сграда на бившата Военна болница. Там сега се намират и болничната аптека, както и целият ръководен и административен състав на болницата.  Първата задача, която стои на дневен ред пред д-р Николов, е довършване на ремонта на Второ вътрешно отделение, заради който ще бъде обявена поръчка за избор на изпълнител. Предстои и ремонт на Детско отделение, за който освен средствата, събран от Ротари клуб, ще се търси и допълнително финансиране от Фондация "Америка за България".

Амбициозната задача, която ще донесе и допълнителни приходи за болницата, която си е поставил д-р Николов за 4-годишния мандат на управление, е и откриване на Отделение за долекуване на пациенти след прекарани инсулт и инфаркт. За целта ще се предоставят напълно обновените по време на Ковид пандемията стаи на бившето ПФО- отделение. По тези пътеки в бюджета на Общинската болница за всеки пациент ще постъпват по 150 лева дневно. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети