Синът на Джо Байдън бе признат за виновен по всички обвинения в делото за оръжие

DenNews.bg
11.06.2024
размер на текста:

Федерално жури призна Хънтър Байдън за виновен и по трите федерални обвинения за притежание на оръжие, пред които беше изправен, като заключи, че е нарушил законите, имащи за цел да попречат на наркозависимите да притежават огнестрелни оръжия.
Присъдата бележи първия път, когато най-близкият член на семейството на президент е бил признат за виновен за престъпление по време на мандата на баща им, въпреки че престъпленията му предхождат мандата на Джо Байдън като президент.
В изявление Хънтър Байдън каза, че е „разочарован“ от осъдителната присъда, но „благодарен“ за любовта на семейството си. Президентът Байдън изрази подкрепа за сина си в изявление и каза, че „ще уважава съдебния процес“.
Хънтър Байдън може да получи до 25 години затвор и глоба до 750 000 долара при произнасяне на присъдата, въпреки че вероятно ще получи много по-малко от максимума като нарушител за първи път. Съдията каза, че присъдата обикновено се определя за 120 дни след присъдата, което би я поставило в средата на октомври.

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети