Обявяват присъдите на 5-има българи, източили 54 млн. паунда от социални помощи във Великобритания

DenNews.bg
28.05.2024
размер на текста:

Днес трябва да бъдат произнесени присъдите на петимата български граждани, които са обвинени в една от най-големите измами със социални помощи във Великобритания.

Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Пенева бяха обвинение в кражба на 50 милиона британски паунда чрез документни измами. И петимата се признаха за виновни по обвиненията на 9 април.

 

Днес съдът в Ууд Грийн, Северен Лондон, се очаква да произнесе присъдите им. Българската банда е подала хиляди фалшиви молби за помощи по схемата „Универсален кредит“ в периода октомври 2016 – май 2021 година. Това е станало чрез няколко фирми за оказване на съдействие на българи да получат Национален застрахователен номер и някои полагащи им се социални помощи. Прокуратурата представи доказателства под формата на подправени документи, фалшиви договори за наем, фалшиви фишове за заплати и подправени писма от наемодатели, работодатели и лични лекари. Показано беше видео как те хвърлят във въздуха банкноти от по 20 паунда.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети