30-годишен се закани на Вучич да го убие в спалнята му със снайпер

DenNews.bg
16.05.2024
размер на текста:

 Вицепремиерът на Сърбия и министър на вътрешните работи Ивица Дачич съобщи днес, че в Сърбия е задържан мъж заради заплахи, отправени към сръбския президент Александър Вучич, информират сръбските медии.

Поради заплаха, засягаща сигурността на президента на републиката, Д. М. от Сомбор е арестуван и му е постановено задържане под стража за 48 часа, се казва в съобщение на сръбското Министерство на вътрешните работи, цитирано от Танюг.

Вучич написа вчера в социалната мрежа „Екс,“ че е шокиран от опита за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо и се моли за здравето на този голям приятел на Сърбия.

Скоро след това, отбелязва сръбската държавна телевизия, под публикацията в „Екс“ са се появили заплашителни съобщения, че Вучич ще бъде следващата мишена.

Високопоставени представители на сръбското държавно ръководство осъдиха заплахите към Вучич в социалната мрежа, които са се появили след атентата срещу словашкия премиер, и призоваха компетентните органи да реагират бързо.

30-годишният заподозрян е обвинен, че е използвал социалната мрежа "Фейсбук", както и други платформи, за да призовава директно за убийството на сръбския президент.

В една от публикациите си във Фейсбук той предупреждава, че непрекъснато след Вучич през снайпера.

Под снимка, на която се виждат Вучич, президентът на Черна гора Мило Джуканович и националистическият президент на Република Сръбска Милорад Додик, той пише: "Тези двамата си тръгнаха, а ти, Александър Вучич, ще бъдеш ликвидиран от снайперист. Нали знаеш, червената точка, която те следва, когато се загасиш светлината в спалнята си".

"Вучич, гледам те, а ти не знаеш къде съм. Ти не ме виждаш, но аз те виждам през оптичния прицел", продължава заплашителната публикация.

Заподозреният е задържан и след съгласуване с дежурния прокурор ще бъде задържан за 48 часа.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети