Бежанец зове за помощ: Властите в Украйна изземват жилищата на бежанците

DenNews.bg
01.05.2024
размер на текста:

  В Украйна държавните институции и комуналните служби отнемат по съдебен път жилищата на украинските бежанци само защото не живеят в домовете си в Украйна. За това алармира в писмо до медиите в България Григорий Лешченко. Публикуваме го в неговата цялост без редакторска намеса. Ето какво гласи то:

Това се случи на мен, съпругата ми и дъщеря ми с малко дете.

Преди да започне руската война срещу Украйна, работех като пазач в Националната академия за изящни изкуства и архитектура в Киев, Украйна. Канада осигури временен подслон на семейството ми след въоръженото нападение на Руската федерация срещу Украйна. Бременната ми дъщеря едва успя да напусне град Буча близо до Киев. Дъщеря ми успя да види всички зверства, извършени от руските военни.

Не знаехме за съдебните заседания и за изселването ни от апартамента.

Украинските съдилища изпращат уведомления за изселване и съдебни заседания на адреси на бежанци в Украйна, където те не пребивават. В съда не постъпва възражение срещу иска за изселване. Съдът няма друг избор, освен да повярва на доказателствата на държавните и общинските служители. Съдът взема решение за изселване. Бежанците дори не могат да подадат навреме жалба срещу решението на съда. Жалбата се приема само в срок от 10 дни.

Чрез медиите искам да предупредя украинските бежанци да бъдат бдителни. Може би това е само началото. Може би украинските власти в Украйна масово ще отнемат жилищата на украинските бежанци.

Помолих украинските власти да спрат да изселват украинските бежанци от домовете им в Украйна.

Украинците само получиха само временни разрешения за пребиваване в много страни по света. Разрешението ще изтече веднага след края на военните действия в Украйна. Къде ще се върнат бежанците след победата на Украйна, когато украинските власти отнемат единствените жилища в Украйна на украинските бежанци?

Григорий Лешченко, Пенсионер

Преведено от украински с помощта на онлайн преводач https://neuralwriter.com/uk/

***

ПОМОГНЕТЕ ЗА ЗАЩИТАТА НА УКРАИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ!

Уважаеми медийни специалисти

Моля, помогнете ни да предупредим украинските бежанци чрез медиите. В Украйна държавните институции и комуналните служби могат да изселят украинските бежанци от домовете им чрез съда. Бежанците са напуснали домовете си, когато са бягали от войната в други държави. Сега в Украйна бежанците се изселват чрез съдилищата, защото украинските бежанци не живеят в домовете си в Украйна.

Това се случи на мен, на съпругата ми и на дъщеря ми с тяхното дете.

Давам пълното си съгласие за публикуване и всякакво използване на информацията, съдържаща се в писмото ми. Чувствайте се свободни да съкратите писмото ми само до едно изречение или фраза!

Моля, предайте същността на моя призив на обществеността и на украинските бежанци!

Ако имате някакви въпроси към мен, можете да ми пишете или да ми се обадите по всяко време на денонощието. Дъщеря ми разбира английски и винаги е с мен.

Ако не можете да ми помогнете да предупредя украинските бежанци, моля, кажете ми за медийната база данни E-mail. Ще се опитам да предупредя украинските бежанци чрез медиите.

От името на украинските бежанци аз и съпругата ми и дъщеря ми сме благодарни на медиите за подкрепата им за Украйна.

Светът винаги трябва да бъде с Украйна!

Нека Бог да защитава всички нас!

Моля! Моля, помогнете ни!

Лешченко Григорий Иванович

29.04.2024 +38 096 044 57 51 Viber +1 365 384 0872 leshchenkogrygorii@gmail.com

P.S. Моля, извинете за евентуалните грешки в текста. Използвал съм онлайн преводачи. Моля, поправете всички грешки в писмото ми. Нуждая се от гарантирано правилен превод от украински език. Не искам хората да се смеят на писмото ми заради стилистични и правописни грешки. Не искам писмото ми да бъде игнорирано заради двусмислен или неправилен превод. Не познавам правилата и изискванията за писане на писма до медиите. Ще бъде жалко, ако получателите на моето писмо не разберат за какво става дума и не споделят съдържанието му с обществеността и украинските бежанци.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети