Живко Коцев оттегли оставката си

DenNews.bg
05.04.2024
размер на текста:

  Главният секретар на МВР Живко Коцев е подал молбата си за напускане под натиск – както от страна на министъра на вътрешните работи, така и от страна на много високопоставени лица в прокуратурата. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерския съвет. Министър-председателят изтъкна, че е провел разговор с господин Коцев, след което е разговарял и с президента Румен Радев по темата. „Президентът е информиран за това, което сега Ви казвам. Няма да бъде придвижена тази процедура, президентът знае и е съгласен, че при тези обстоятелства не е редно“, категоричен беше акад. Денков.

Главният секретар на МВР Живко Коцев заяви от своя страна, че оттегля подадената оставка и че е бил подложен на огромен психологически и морален натиск. „Срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист – мен и моите близки“, посочи Коцев и изрази очакване през следващите дни спекулациите и внушенията спрямо него да добият невиждани мащаби. „Очаквам всичко“, добави главният секретар на МВР.
Живко Коцев изтъкна също, че оставката му е била използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. „Това обстоятелство ме ангажира и задължава – мой морален и професионален дълг е да се върна и да работя, да си изпълнявам служебните задължения, защото тук не става вече въпрос само за мен, а става въпрос за цялата държава, за всички български граждани, на които ние трябва да осигурим спокойствие, ред и стабилност“, заяви Коцев.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети