Първан Дангов за сечта: Реализираме проект на ГЕРБ за 500 00 евро

DenNews.bg
15.04.2024
размер на текста:

Съжалявам, че има такава истерия във Фейссбук. Така започна коментара си на днешната пресконференция кметът на Дупница Първан Дангов във връзка с изсичането на дръвчета в центъра на града. Градоначалникът обяви, че това се е наложило заради реализирането на проект, спечелен от ГЕРБ, който е съвместен с община Крива Паланка, и е на стойност 500 000 евро за зелените площи в града. Дангов бе категоричен, че разрешителните за преустройство вече са издадени, поканил е и ландшафтен архитект, който не е от Дупница, който има вкус към хубавото и е препоръчал високите дървета до обществените сгради да се премахнат. Липите били отрязани, тъй като имат агресивна коренова система и нарушават подземните комуникаци Дангов посочи, че някои от дърветата били стигнали на разстояние 50 см. до сградите и посочи отрязаните дървета до пощата откъм пешеходната алея. И обясни, че тъй като проектът на ГЕРБ е за цветни алеи, не е редно там, където ще има такива, да има и дървета. За да не пречат на растежа на цветята. Освен това кметът припомни и миналия ноември, когато след обилния снеговалеж бяха изпочупени стотици дървета и бяха прекъснати кабели. И че още тогава е обявил, че ще има санитарна сач, каквато не е имало близо 20 години.

Забавихме се, защото пролетта дойде рано, коментира още Дангов. Кметът на Дупница се обърна и към полицията заради наркоманското, според него, сборище сред секвоите, които са опасали паметника на Христаки Павлович срещу сградата на общината. И обясни, че само днес от паметника са изчистени 15 кенчета енергийни напитки, а освен това вече липсвали и 4 от плочките. На въпрос дали предстои и рязането на тези дървета, градоначалникът отговори, че вече няма да се реже нито едно. 

Първан Дангов обяви, че опит за саморазправа е всичко това, което се случва във Фейсбук от вчера. И обяви, че дори и най-долният и грозен човек не заслужува такова отошение, още повече, че неговите деца също четат коментарите. 

Всичко, което каза градоначалникът по темата, можете да изгледате във видеото: 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети