Петима загинаха при нападения с нож в търговски център в Сидни

DenNews.bg
13.04.2024
размер на текста:


Петима души бяха убити при масово намушкане с нож в оживен търговски център в Сидни днес, съобщи австралийската полиция.

Инцидентът е станал в Westfield Bondi Junction, според изявление на полицията в Нов Южен Уелс до CNN.

Полицаите казаха, че са били повикани на мястото след съобщения за множество намушкани хора.

Заподозреният, който според полицията е действал сам, е бил застрелян на място. Не е дадена информация за неговата самоличност или евентуален мотив.

След като предупреди хората да стоят далеч от района, полицията каза, че инцидентът вече е приключил.

Осем пациенти, включително едно дете, са били транспортирани до болници в Сидни, линейката на Нов Южен Уелс (NSW) потвърди за CNN. Те не казаха дали пострадалите са мъже или жени и какво е състоянието им в момента.

Видеоклипове, разпространени в социалните медии, показват как купувачи бягат от множество изходи на търговския център, докато над главите им се чуват полицейски хеликоптери.

Австралийският филиал на CNN, 9 News Sydney, разговаря с очевидец, който каза, че хората тичат през търговския център и падат един върху друг, описвайки ситуацията като „пандемониум“.

Пред Канал 9 беше казано, че хората започнали да бягат и да викат: „Не слизайте, имаше намушкане, имаше намушкане“.

Двама очевидци разказаха пред 9 News, че са видели наръгани бебе и майка. „Бебето беше намушкано и майката беше намушкана.“

„Държахме бебето и се опитвахме да го компресираме. Същото и с майката, опитвайки се да спрем кръвта.“

Новинарският канал също показа видео на живо на хора, качени в линейки и лекувани на място.

Инцидентите с масови произшествия са рядкост в Австралия. Най-малко четирима души бяха убити и един ранен при масова стрелба в Дарвин, Северна Австралия през 2019 г.

През април 1996 г. се случи масова стрелба, станала известна като клането в Порт Артур – най-смъртоносното в съвременната история на Австралия – когато 35 души бяха убити в туристическия град в щата Тасмания.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети