В 9:09ч.: Мария Габриел оттегли кандидатурата си за премиер

DenNews.bg
25.03.2024
размер на текста:

Мария Габриел подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-СДС.

Мария Габриел оттегли заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство. Това стана с подаването на заявление до председателя на Народното събрание и парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Документът беше внесен в деловодството на Народното събрание тази сутрин в 9:09 часа. В него се посочва още, че Габриел няма да участва в парламентарна процедура по избор на министър-председател и няма да предложи структура и състав на Министерски съвет.

Действията на Габриел днес бяха предизвестени още вчера след проведеното съвещание в централата на ГЕРБ. Ето Какви бяха акцентите:

Рая Назарян: Изречените обидни епитети по наш адрес показаха, че с това недоверие, което беше демонстрирано, не можем да спечелим доверието на българските граждани и международните ни партньори.
 

Деница Сачева: Много ясно заявихме, че повече в такива игри не желаем да участваме. Не искаме да се злоупотребява с търпението и желанието на българските граждани, да виждат проблемите си решени.
 

Теменужка Петкова: Заради политическия рекет, упражнен върху ГЕРБ от ПП-ДБ, отиваме на избори. Тяхната борба е единствено за повече власт и постове. За нас е важна България.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети