ПП "Продължаваме промяната" получава държавни имоти в София

DenNews.bg
20.03.2024
размер на текста:

 С решение на правителството политическа партия „Продължаваме промяната“ получава правото на ползване на два държавни имота в София - един за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията, както и един за местната структура в столицата, съгласно Закона за политическите партии.
Те представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. „Христо Белчев“ № 8 в район „Средец“, а вторият - на бул. „Витоша“ № 12 в район „Триадица“.
ПП „Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите - частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване.
Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност.
В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети