Мария Габриел прие мандата, но поиска още 24 часа

DenNews.bg
18.03.2024
размер на текста:

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел, посочена като кандидат за министър-председател от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание. Съгласно конституционната процедура кандидатът на ПГ на ГЕРБ-СДС има 7-дневен срок да предложи състав и структура на Министерския съвет.

Държавният глава проведе среща с представители на групите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, в която участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел заяви, че преговорите продължават още този следобед и че имат нужда от още 24 часа.

"Поемам мандата с чувство на отговорност. Моля ви да ни дадете време."

Мария Габриел заяви, че приема мандата с отговорност за това, че България има нужда от стабилност, но стабилност, която се гради на ясни принципи, публичност, споделена отговорност и на равнопоставеност на тези, които трябва да носят отговорността за България.

"В пакет вървят както споразумението - текстът е ясен и конкретен, така и състава на Министерският съвет", заяви Николай Денков.

 

"Поемам мандата от името на ГЕРБ-СДС с чувство за отговорност за това, че България има нужда от стабилност, която се крепи на ясни принципи и споделена отговорност. В тази връзка бих искала да ви помоля да седнем да споделим няколко допълнителни информации", заяви при получаването на мандата Мария Габриел.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети