Зловещ вой на чакали събужда жителите на бобошевската Горна махала

DenNews.bg
28.02.2024
размер на текста:

 Зловещ вой на чакали всяка нощ от две седмици насам не дава мира на жителите на бобошевската Горна махала. Тя се намира на изхода на Бобошево в посока Кюстендил и глутницата слиза от близката гора към река Струма.

За този проблем стана ясно от видео, което живущата в квартала Ганка Карашова, чието семейство, както и останалите в махалата, се субаждат по няколко пъти на нощ. 

 

Тя обясни, че това продължава вече втора година, като има и периоди, в които има затишие. Особено активни глутницата чакали били през последните 2 седмици, но от 2 дни са ги оставили на спокойствие.

Възможно е това да е семейство чакали с малките, тъй като ние вече свикнахме да различаваме звуците, които издават. Това, което знам е, че чакалите се движат по двойки, а когато имат поколение- с малките си. През последните 2 седмици е възможно да слиза и по-голяма група, тъй като чуваме воя на много чакали. Обикновено те слизат от гората след полунощ и ги чуваме до сутринта, коментира Ганка Карашова. Тя обясни, че не се чувства застрашена по някакъв начин, защото чакалите досега не са нанасяли щети по дворовете на живущите в квартала. 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети